tisdag, oktober 13

Franskt

















Alldeles efter att bilden togs dränktes hela röran av rotfrukter, örter, rostade kryddor, fläsk och hjortkött i egen viltfond och rödvin. Det skedde strax efter lunch idag och sedan fick grytan puttra hela eftermiddag. Mer än ganska gott blev det enligt min mening men jag är också en sucker för allt som tillagas under en längre tid och kräver mycket förberedelser. Det kanske låter konstigt att svärma för mat som är tidmässigt krävande att tillaga men det fina i kråksången är ju att enbart förberedelserna tar tid. Så fort köttet kokat tillräckligt länge för att kunna pressas sönder i gommen är både maten och extasen för dagen avklarad. Bara sådär. Kicken - här är den! Hej Boef Bourgignon på mitt vis. Efter en tugga av den här drömmen är det lov att somna. Men inte innan dess!

måndag, oktober 12

Snittar

















I helgen höll vi i kalas på Vallis och gjorde ett och annat special, till exempel snittar till fördrinken: rökt hjort med plommonchutney, ost- och äpplelycka samt fiskpaté med morotschips serverades. Plockmat är roligt pill. Annars tuffar vi på med syltade kantareller och fläderbärsgelé på tallrikarna. Dessutom börjar vi att ladda upp inför julborden!