fredag, maj 6

Trädgårdsfredag

Jag och Cissi fick välbehövlig hjälp idag av Mästar Morris med att dra upp ogräs ur rabatterna. - De här handskarna ser ju ut som sopgubbehandskar, sa han och sken upp. Killen ska nämligen bli sopgubbe när han blir stor.

onsdag, maj 4

Säsongsstart!

Hallå! Nu är jag på plats på Vallåsens Värdshus. Rhododendron har inte riktigt hunnit slå ut men det mesta i trädgården spricker ut i gemensamt aprilfyrverkeri. Kanske inte det mesta, men mycket nog för att känna närhet till natur och den enklaste, renaste formen av lycka. Sedan sist jag skrev något här har jag hunnit kocka i London och hemmavid har golfkrogen slagit upp portarna med väntad succé. Gå med i facebookgruppen: krogen, och kolla in veckans lunch m.m. Pär har nu till största del lämnat oss till ödet för det jävligt skånska, klicka här om läs om det. I nyaste Lantliv går det att läsa om Vallis, Boels Blå och vår trädgårdsmästare Helen. Spring och köp! Eller tjuvläs på tidningshyllan, vad som passar bäst.

Sedan jag kom hem har jag hunnit servera en och annan nässelsoppa i vår nya unika lerservis signerad (också) Helen (men en annan), som ni kanske har träffat, eller kommer att träffa, i serveringen på Vallis i sommar. Nässelsoppan kryddar jag med körvel och mynta som redan växer i örtträdgården. Recept finns i kokboken som vi gav ut förra året: Recept och Koncept på Vallåsens Värdshus. Det här var ett riktigt skrytinlägg, men det är bara för att jag är äckligt stolt. Som bara en mor kan vara, en mor till en restaurang. Vi ses i sommar!