onsdag, maj 5

Ännu mer scenaktivitet

Tjiho! Idag bokades ännu ett fantastiskt äventyr: Emil Jensen står på trädgårdsscenen 16/7. Urunderbart! Inte alls så långväga som Jannok från norr eller närväga som Karin af Knäred men mittimellanväga från den skånska myllan. Skånska är väl ändå landets vackraste språk? Nej Emil Jensens språk är landets vackraste. Det här har inte jag skrivit:

Förra året gjorde emil en av Sveriges största höstturnéer för utsålda teatrar runt hela landet med sin föreställning "En dödsrolig kväll om sorg och saknad". Under 2010 gör han bara några få exklusiva spelningar.

Emil har släppt tre rosade album, den kultförklarade ljudboken "Mellansnack" och gjorde 2007 en uppmärksammad turné, när han genomförde sommarens 300 mil helt och hållet per cykel med gitarren på ryggen, som en personlig men konkret manifestation för hållbar utveckling. Turnén ledde till dokumentärfilmen 300 eMIL som släpptes i våras. Året därpå sommarturnerade han med bland annat Miss Li och Lars Winnerbäck. Förra året såg vi även Emil långfilmsdebutera i Jan Troells oscarsbidrag "Maria Larssons eviga ögonblick". Sedan tidigare är han flerfaldig svensk och europamästare i poetry slam.

På scenen blandar Emil musik och monolog, personligt och globalt, allvar och komik och visar att det egentligen är samma sak.

"Vackrare än såhär blir det aldrig"
Värmlands Folkblad

"Emil Jensen bjuder på enmansshower där han briljerar som musiker, spoken word-artist, komiker och samtidsrapportör"
Svenska dagbladet

Men det är sant. Som smakretare en bild på Emil på vilken han liknar en vänlig gitarrspelande gud i hades:


I väntans tider läs:
Emils briljanta blogg

och lyssna!

tisdag, maj 4

Djungeltrumman!

Ojoj. Vallisbloggen har nu kommit ner till till cirka en uppdatering i månaden. Inga recept eller matkreationer idag men folket: misströsta ej ty nerverna spänns inför sommarsäsongen. Djungeltrumman slår nu ett slag för vår kära Klovn Karin från Knäred. Du som följt med oss några år känner kanske igen Karin, som tidigare struttade runt i spetsförkläde bland rosenbuskarna för att skänka kaffe och kaka till var gäst. Numera har hon vandrat vidare i livet, inte så lite heller: från servitris till gränslös clown med hela världen som palett.
Förutom att vi ser på Karin som en del av vår stora härliga vallisfamilj är hon en inspirationskälla som få. I sommar har vi den äran att presentera Karin och vännen Camilla på trädgårdscenen som förespråkare för clowner utan gränser. De tu håller en barnens kulturdag 10:e juli. Ett sidospår i sitt arbete för att återbringa skrattet på platser där det sedan länge har tystnat. Läs mer om beundransvärda clowner utan gränser här. Läs Karins och Camillas blogg från sin resa till Rwanda och Burundi här. Klä barnen i kläder efter väder och pallra er till oss 10:e juli. Oavsett ålder kan jag garantera dig att du kommer uppskatta och minnas den här dagen. Välbekommet!