fredag, september 18
Spenatsoppa
onsdag, september 16
Bra soppa reder sig själv

I köket idag formulerade vi många fina meningar om nyponen vi plockade häromdagen. De flesta alldeles för töntiga för att faktiskt skriva ut. Men det kan åtminstone skrivas att det är inte bara nyponrosen som är söt. Nyponen plockades på en kulle i Kattvik, mittemot en ko-hage där de små liven fått solmogna och andas havsluft. Jag skulle vilja påstå att det är perfekt terroir. Det vill säga bra omständigheter att växa och bli goda på. Resultatet av detta var, upptäckte vi, att soppan inte behövdes sötas så mycket. Inte processas mycket alls faktiskt. Här följer utförandet steg för steg.
1. skölj nyponen och rosta i ugn, en halvtimme ungefär på 150 grader
2. mixa nyponen med kokhett vatten och pressa genom en chinoise.
3. koka upp och söta till önskad mängd
Hjäp!
Köttigt
tisdag, september 15
Kändiskändiskändis!

On Air!
