fredag, augusti 7























Ingrid bidrog med en egen dessert till menyn: Vit chokladmousse med hallon - och anissoppa. Mums. Efter servering häromkvällen ställdes tre shotglas fram till Anna, Ingrid och mig. Istället för hotshot blev det den här desserten i form av coldshot. Först en, vackert upplagd, sedan en till, sedan fritt ätande. 

Smaskens























Smaskens för gommen är blomkål stekt med ströbröd och vitpeppar. 

tisdag, augusti 4

Hejja Sverige























Och så lite svenska smaker: stekt inlagd strömming med ostpaj och rårörda lingon.

Vive le France






















Oh lala! Idag lammracks marinerade i en mix av trädgårdens bästa lammörter och vitlök. Dofterna av detta i hela köket. Dessutom fiskade jag upp krassekaprisen ur sin ättikslag idag för att göra fransk potatissallad till lammet. I den finns också vårt första exemplar på friodlad egen chili. Lammet är dagens paradrätt. Utöver det står fransk bondsallad på menyn. Starka influenser från Frankrike trots att Pär är ledig. Myntabrûlé till dessert ikväll. Ojoj Je suis fous de France maintenant. Jag är förhållandesvis ny på det här med trädgård. Varje dag strövar jag ut i trädgården och hittar chili, sockerärter, bondbönor, gurka, fänkål och olika sorters tomat och zuchini och och och... Varje dag känner jag en enorm WOWkänsla när jag plockar det. Wow - det går att odla egen chili. Wow - det växer sockerärter i massor vid vår stenmur. Wow - det går att äta blommor. Knappt två veckor kvar av sommaren på vallis. Skynda Skynda! 

måndag, augusti 3

Ost och öl


Gårdagskvällens Taube-evenemang blev mycket lyckat! Trots lite regn njöt våra gäster av klassiker som Calle Schewens vals och vår chèvrepaj med smak av apelsin och mynta. På bilden är praktikant Ingrids härligt hedonistiska friterade ostbollar som serverades med sill från grannarna i Dönardalen. Frityrsmeten är en historia för sig, smaksatt med lite Newcastle dels för att det alltid gör en frityrsmet gott med lite öl och dels för att nötigheten i grevéosten tycker om det. Gött så!

Semestersmaker


Jag har semester idag och dricker därför Ripasso och äter plommonet Herman. Ett juli-plommon som smakar nektarin och som jag tycker matchar vinet underbart. Eller så är det bara att de båda är goda var för sig och därför faller under den klassiska principen att allt gott man blandar bara blir dubbelt så gott. Nåväl, när min semester, om två dagar, tagit slut tänker jag gallra vallis marker på alla tidiga plommon jag kan hitta och späcka lite vildsvin med dem. Kom gärna och smaka på sensommaren hos oss! 

söndag, augusti 2

Kalle Johansson


En suddig bild av årets första karl-johan! Mimi skar underbarnet i som sig bör tunna skivor och serverade krämigt tillsammans med grädde och örter. 

Taube



Taube i trädgården idag Söndag. Livekonsert med klassiker framförda av Bengt-Göte Bengtsson Lars Häggström, Stefan Petzén och Stefan Wikrén. Självklart en supé till det. Supé från 16, konsert från 18 och igen supé efter konserten. Livet på vallis är ljuvligt doftande!