lördag, november 7

Början på uppehållet






















Vi är färdiga på Vallåsens Värdshus för i år. Med det inte sagt att Vallåsens Värdshus inte finns eller andas. Moa, våran mammalediga kökschef är tillbaka vid spishällen och lagar som känt och vanligt allra världens bästa mat.

Jag och Pär återvänder först till sommaren. Tills dess vidgar vi nu våra vyer från Våxtorp till Skåne, Närke, Sydafrika och Kina. Hur det ska knytas samman med VVs koncept återstår att se. Vi kommer att röra oss åt olika håll för att samla kunskaper. Jag åker till Hong Kong om mindre än en vecka. Firade det idag med Manda på malmös bästa kinahak. Varför vet jag att Kin Long är Malmös bästa kinahak? För att gurksalladen som rekommenderades misstänksamt varmt var himmelsk och sejen som serverades med kinesisk surkål var perfekt tempererad så att den liksom smälte i min mun. Maten var oklanderlig på krogen som kallar sig malmös äldsta i sin klass (kinesisk), men det som i slutändan fick oss att ÄLSKA Kin Long var den underbara personalen. Och jag är ny på Kina, så det kanske var helt normalt.

Alla Hong Kongtips är mer än välkomma!

På bilden syns en förrätt på Kin Long: gurksallad med ingefära och vitlök. Så gott - så enkelt!

tisdag, november 3

National sandwich day!


Det är national sandwich day idag! Så här en bild från i somras på en maffig macka med köttbullar, rödbetssallad, luktärt och ringblomma.
Och jodå, det gömmer sig ett bröd därunder allt annat göttigt. Här är en länk till alla andra viktiga matdagar som inte får glömmas bort!

Mat för hjärnan

Nu har det varit på tok för lång paus här. Egentligen är det utmärkta bloggförhållande just nu. Det regnar för det mesta och lika ofta sitter man och häckar framför datorn. Men vi har varit upptagna med annat. Själv jobbar jag med ett recept på smart mat som är bra för hjärnan och peppar samtidigt inför Det goda köket i helgen, någon annan som ska gå?

ps. bilden föreställer portolak som växer hos oss på Vallis. Gott och mycket bra för hjärnan!