onsdag, oktober 7

Ingen ko och ingen is

Lugna höstdagar på Vallis har drivit iväg Pär och mig på andra äventyr, men ingen ko på isen kära läsare, inte ens någon is -vi är fortfarande kvar. Istället för nya matkreationer jiddrar jag gärna om andra händelser:

1. På fredag är en stor dag, förutom att jag och Pär pratar om gratinerad krabba i radio tävlar vår vän Per Söderberg i konditorsm. Hejjahejja!

2. Idag blev en stor dag då Grythyttans prefekt ringde upp och meddelade att jag tillsammans med Ingrid och Joakim kommer att tilldelas stipendium för välskriven B-uppsats. Minsann! Det blir härligt att stå på måltidsgalans podium om en dryg vecka. Tacksåmycket Mamma. Tacksåmycket Pappa. Tack Gud för att du håller dig undan och alla mina demoner. Men mest av allt Taxibil. Vi ses väl där?

tatata

tisdag, oktober 6

KRABBA!


Vet ni att det är säsong för krabba nu? vi har pratat om det ett par veckor, diskuterat möjliga smaksättningar, romantiserat kattegatt och hoppats på ett litet löfte om att få åka ut och fiska med en gammal gubbe i hamnens äldsta trålare. Vi har i och för sig också pratat om att åka till Ungern och dricka Tokaj och att återförena smutsiga trean på en riktigt smutsig weekend i Prag. Än så länge har lite hänt. Men, vi har faktiskt ätit krabba! Det började redan förra veckan i Trollhättan, hos Sofia och Jon. De hade köpte nykokt krabba på torget och bjöd på Riesling. Mycket gott! Och idag var jag hos Bengt på Båstad fiskhall och slog till. Hur vi gjorde och vad den smakade avslöjas i etern på fredag. Så länge kan jag berätta att det handlade om mandel och vitlök och att vi till krabban drack en underbar Manzanilla!