tisdag, oktober 6

KRABBA!


Vet ni att det är säsong för krabba nu? vi har pratat om det ett par veckor, diskuterat möjliga smaksättningar, romantiserat kattegatt och hoppats på ett litet löfte om att få åka ut och fiska med en gammal gubbe i hamnens äldsta trålare. Vi har i och för sig också pratat om att åka till Ungern och dricka Tokaj och att återförena smutsiga trean på en riktigt smutsig weekend i Prag. Än så länge har lite hänt. Men, vi har faktiskt ätit krabba! Det började redan förra veckan i Trollhättan, hos Sofia och Jon. De hade köpte nykokt krabba på torget och bjöd på Riesling. Mycket gott! Och idag var jag hos Bengt på Båstad fiskhall och slog till. Hur vi gjorde och vad den smakade avslöjas i etern på fredag. Så länge kan jag berätta att det handlade om mandel och vitlök och att vi till krabban drack en underbar Manzanilla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar