onsdag, september 9

Uppdatering

















Höstens smaker på alla tallrikar nu. Här är viltkorven med en skiva av vardera rådjurs- och hjortstek till surkål med äpple och selleri. 

Till helgen serverar vi inbakad viltsvinsfilé med plommonsås. Elisabet från Ulvered hälsade att de här vildsvinen är bättre än någonsin på grund av sin unga ålder. Det syns faktiskt på de ljusa magra filéerna. Vi kommer att baka dem med bacon och smördeg på våra mammors vis för att få de riktigt saftiga. 

Om vi hinner plocka nypon blir det klassisk nyponsoppa med mandelbiskvier och vaniljgrädde. Annars hinner vi det till nästa helg. 

Häromdagen var vi hos Boel i boalt för att fylla upp ett lager av sveriges bästa ost till hösten. Den kommer att finnas på menyn antagligen jämt. 

I skrivande stund sitter Stina och Östen i de östgötska skogarna med kantareller upp över öronen så för er som inte har möjlighet eller tillgång till att själva plocka så finns alltså höstsvamp i massor hos oss. 

2 kommentarer:

  1. jag är intresserad av svamp, har enbart hittat trattisar. Vad kostar dessa gula läckerheter hos Stina och Östen, befinner mig nämligen i linkan nu. Nimmmi

    SvaraRadera
  2. Svampen plockades i skogarna kring Ulrika, mellan Mjölby och Linköping, fast nu har de fraktats hit till Våxtorp. Det handlar om tonvis. Om du tar dig hit får du en eller två kantarellmackor helt gratis. Så mycket har vi nämligen: tonvis!

    SvaraRadera