torsdag, juli 9

Extra plus plus


















När Stina är på humör går hon till sina bästa kantarellställen under tiden som vi preppar för kvällsmiddagen. Idag resulterade det i ett lass stort nog för att räcka till en liten amuse för var och en av våra gäster. Kantarellerna brassades först på i smör, salt, socker och peppar för att sedan snabbstuvas i konjak och grädde. Mums med en skiva lagrad ost och en mild svinmålla på saltrostat surdegsbröd. 

8 kommentarer:

  1. Vackert och ljuvligt! Nästa år anmäler jag mig själv som blåbärsplockande och diskande praktikant - jag gör slavgörat mot att ni kastar åt mig en amuse då och då. :)

    SvaraRadera
  2. JA! Du är anställd. Vem vill inte ha en matälskande folkölist som praktikant i köket? Vi delar på dricksen!

    SvaraRadera
  3. Toppen!

    Men jag varnar dig, jag menar allvar. Nästa år är det jag som står där med en resväska och ett stort flin i början på säsongen. Jag kan gräva i trädgården också, det är jag fenomenal på. Och fiska abborre, i alla fall om det finns något vattendrag i närheten, annars blir det svårt!

    SvaraRadera
  4. Stensån finns och i den finns lax. Jag tycker att du ska komma meddetsamma bums!

    SvaraRadera
  5. Tyvärr så är jag så upptagen av att gifta mig i sommar, men nästa år skulle jag väldigt gärna titta in en månad eller två!

    SvaraRadera
  6. oh! då får vi förstås lyckönska dig. Alltså: Lycka till! Vem lagar maten? Var hålls bröllopet?

    SvaraRadera
  7. Mimi: Min blivande och jag lagar all maten - det är ju så kul att man inte vill avhända sig! Fast mor gravar laxen, annars hade hon blivit besviken. Buffé med svenska smaker, i min familjs hem på norra Öland. Mitt i fruntimmersveckan, men verklighetsfrämmande som vi är tror vi på strålande solsken!

    SvaraRadera
  8. Själv-är-bäste-drängandan. Så har även jag blivit uppfostrad. Det kommer helt säkert att bli alldeles strålande. Ni får masa er hit och fira pappersbröllop om ett år!

    SvaraRadera