söndag, juli 5

Epasoten

Epasoten som Helen har satt i trädgården har satt igång en diskussion som igår såg ett slut då vi talade med San Franciscopojken Lonnie om örten. Han har levt med örten som en självklarhet i det lika självklara mexikanska köket. Eftersom att enchiladas känns avlägset på vallis frågade vi Lonnie vad annars vi kunde använda epasote till. Det är en great ört sa han. Just fucking use it. Så idag hackade jag ner den med citroncest och grovsalt som fick möra fasanfiléer under dagen. Alltså: epasoten har nu gjort sitt första gästspel i vallåsenska käket. 

2 kommentarer:

  1. Prova med refried beans till äggröra. Eller quesadillas eller ostfyllda empanadas. Eller googla fram Bayless recept,

    SvaraRadera
  2. Vallåsen goes mexican. Jag gillar idén. Kanske en svensk variant på våra egna haricot verts som växer fram i trädgården, Ganska långt från refried beans förstås men mexikanskt kan det ju bli. Förutom epasoten växer mexikansk oregano i trädgården som är alldeles fullproppad av anisegenskaper. Vad tror vi om det?

    SvaraRadera