tisdag, oktober 27

Restsmart


Fick du som jag över några kantbitar från den franska chokladkakan eller browniesarna häromdagen så ska du göra en glass á la Ben & Jerrys på dem. Jag har fått berättat för mig att anledningen till att Ben & Jerry har så maxade smaksammansättningar i sina glassar är för att de har rökt så mycket braj så de att numer har svårt för att urskilja smaker i små portioner. Eftersom att jag inte har försvagat mina smaklökar till den milda grad så har jag faktiskt personligen lite svårt för den berömda glassen, liksom desserter i Nigellas stil. Men jag gör det ändå. Om du nu, som jag, inte äger någon glassmaskin går det bra att göra en semifreddo, bara lite meckigare. Receptet är som följer:

Semifreddo på brownie 8 pers:
3 ägg
1 krm salt
1,5 dl socker
4 dl grädde
cirka 2 dl hackad brownie, eller andra kaksmulor
1 dl valnötter

Vispa äggvitor och salt till en hård maräng
Vispa äggulor och socker poröst
Vispa grädde mjukt
Rosta valnötter i ugn 150 °C cirka 10 minuter

Blanda i kaksmulor och valnötter i äggulesmeten, vänd sedan ner grädden och sist marängen. Smeten ska vara luftig.
Täck en brödform med plast och häll smeten i formen. Ställ i frys cirka 3-5 timmar innan servering.

Jag hade dessutom en slatt med kolasås stående som jag injicerade smeten med då den redan var hälld i formen.
Eftersom att den här desserten är en riktigt sötsliskig bomb kan det vara gott med någon syrlig, gärna spritmarinerad frukt till för att göra smakerna lite mer vuxna.

Njut nu. Imorgon blir det straffjogging. Kanske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar