onsdag, juli 22

Maffiga Mackor























Det är nu knappt halvvägs in i hetsigaste semestertider. Förutom för oss förstås. Full restaurang både igår och idag betyder bra för oss. Trots att antalet gäster per dag ungefär har fördubblats den senaste veckan räcker grödor och sallater ännu till frosseri. Fast då och då får Helén komma förbi med en plusskörd från Hishult. Anna gjorde smakrika örtköttbullar nyligen som serveras på maffig macka med hemlagad rödbetsssallad. Inte så pjåkigt. Den mackan syns i bakgrunden. I förgrunden en macka med snapphanesill, örtmajonäs, ägg och potatis. Rustika smaker i jaktvillans skydd av regnet. Mackorna serverar vi på dagarna innan klockan fem. Efter klockan sex imorgon serverar vi älgstek. Exotiskt för stadsbor och utlandsturister. Vardagsmat för oss mors lilla ollar. Vi ses!

2 kommentarer:

  1. Det går möjligtvis inte att få receptet på snapphanesillen? :p

    SvaraRadera
  2. Nja det är tyvärr inte vi som har gjort den. Det är granngården Dönardalens delikatesser som gör den. Det går att köpa snapphanesillen (och massa annat gott) i deras gårdsbutik.

    SvaraRadera