söndag, juni 21

Kära Gäst!























Idag öppnades portarna för 2009 års trädgårdscafé och restaurang på Vallåsens Värdshus. Nyss hemkomna från en veckas cateringjobb på Paris International Airshow är vi ytterst ivriga att skörda alla sallater och örter som vuxit fram i trädgården. Idag har vi för första gången på Vallis serverat en variant på Fransk Bondsallad. Fler nya kreationer har dykt upp på menyn. En lagom sund och lyxig lunch borde vara:

Basilika och rågkaka med nyskördad sallat, vildsvinsfilé från Ulvereds Hjorthägn och karamelliserade äpplen
Swarzwaldtårta med vita smultron från egna odlingar och jordgubbar från Våxtorp

I trädgården skördas just nu färsk vitlök som ångkokas eller blancheras och serveras som primör. På blasten gör vi vår egen vitlöksolja som vidare används till en alldeles ljuvligt smakande och milt grön aioli. Aoli är fantastiskt användbart: idag har den ingått som komponent på vildsvinsmackan. I nästa vecka avser vi att använda den till fisksoppa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar