torsdag, juni 25

Mer majonäs


Häromdagen gjorde jag en vitlöksolja av blasten på färsk vitlök. Oljan användes till majo och blev en aioli till en fiskosoppa. Helt och hållet mitt eget recept. Idag gjorde jag en annan god olja: dill- och pepparrotsolja. Halländskt och gött! Och helt och hållet recept av DN:s starke man Jens Linder. På sidan 156 i Det glömda köket. Här är receptet:


1 bit pepparrot, cirka 2 gånger 4 cm

1 tsk dillfrön

4 dl kallpressad rapsolja


1. Grovriv pepparroten. Stöt dillfröna lätt.

2. Lägg alltsammans i olja i en burk och låt den stå svalt i någon timme.

3. Sila och servera till gravad lax eller grillad fisk. 


Hos oss på vallis blev det ännu en majo på oljan. Jag har svårt för att sluta när det gäller mat i synnerhet, och majonäs i allmänhet. Den här majonäsen serveras med fördel till en halstrad gravad regnbågslax!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar