tisdag, juni 23

Om du besöker oss i morgonkväll kan du vara en av de lyckligt lottade som får en av få återstående hjortkotletter. Idag gick de åt som honung åt bin och lagret börjar bantas ner. Fantastiskt gott med en cidersås, muscavado och balsamicogrillade rödbetor, färsk vitlök, morot och sallat från landet samt honungsslungade färskpotatisar från Vallberga. Finishen är gjord med äpplebrunoise, en nyponros, kryddtagetes och friterad persilja. Otroligt nyttigt, finns endast på kvällen dock, då vi serverar lättare maträtter på dagarna. 

Elisabeth från Ulvered ringde Mor Stina idag för att höra om vi behövde något i hjortväg. Tydligen är grillkorv det senaste i huvudstaden: Alla i Stockholm vill ha grillkorv, - ska ni inte ha lite grillkorv? sa Elisabeth. Eftersom att vi inte vill göra våra sommargäster från fjollträsk besvikna, och eftersom att de alla vill ha grillkorv, så kommer det sannolikt att dyka upp på menyn snart. Hjortgrillkorv såklart med egen pressgurka = mumma.

Imorgon lunchtid kan man förutom utmärkta sallader och mackor få vilt- och örtbiffar eller pocherad torsk. Dessutom har jag för avsikt att slänga ihop en tiramisu på morgonkvisten. 

2 kommentarer:

  1. Det høres absolut fantastisk ut ! Jeg har akkurat vært på en helt fantastisk covtailbar som heter Rubies som Mimi ville ha elsket så den må vi besøke sammen en gang ! leser spennt med på deres fantastiske blogg og det lyder underbart :) puss puss Karoline - København

    SvaraRadera
  2. Taxsåmycket Karoline. Du är alltid välkommen till vår idyll när du tröttnar på fantastiska coctailbarer. Fast kanske är det mer troligt att jag tröttnar på idyllen och kommer till dig (:. xoxo

    SvaraRadera